0

Hvad er Sous Vide?

Kød skal opnå en bestemt kernetemperatur, for den den er korrekt til beret. Traditionelt steger man stegen i ovnen, og kontrollerer temperaturen med en stegetermometer.
En Sous Vide arbejder på en anden måde end en ovn. Her bliver stegen til beret i vand, der konstant har samme temperatur som den ønskede kernetemperatur. Efterhånden opnår stegen denne temperatur hele vejen igennem. Afhængig af kødets art, er tilberedningstiden lang ( 5 - 50 timer)

Fremgangsmåde:

  • Forbered kødet (afpudsning mm.)
  • Kom kødet i en vaccumpose sammen med alt tilbehør som f.eks.
    • krydderier
    • krydderurter
    • marinade
    • mm.
  • Vaccumér i en vacummaskine 
  • Tilbered i Sous Viden i den ønskede tid.
  • Brun stegen på panden for at opnå en stegeskorpe.

Fordelene ved Sous Vide tilberedning er, at den ønskede kernetemperatur får man hele vejen igennem kødet - fra inderst til yderst. Der ud over kan man med fordel anvende et dårligere stykke kød, og med Sous Viden kan man få et overaskende godt resultat. Den uøvede kok har også lettere ved at tilberede kødet korrekt, da man i en Sous Vide faktisk ikke kan overstege kødet.

En Sous Vide kan også bruges til andre tilberedningsopgaver end kød. Prøv f.eks. med grøntsager eller fisk.
Til nogle opgaver duer en sous Vide ikke. Den kan f.eks. ikke lave flæskesteg med sprød svær.